Definitief Ontharen met VPL

vpl_ontharen

Nooit meer last van ongewenste haargroei

Het is de droomwens van velen. Scheren en crèmes zijn tijdrovend. Harsen en elektrisch ontharen zijn daarnaast ook erg pijnlijk.

Er is nu echter een alternatief…

Dé methode om ongewenste haren te verwijderen met de nieuwste (3e generatie)  ontharingsapparatuur; Variabel Pulsed Light.

Aangezien wij met onze tijd mee gaan passen wij telkens de nieuwste methodes toe. Inmiddels is er een derde generatie apparatuur ontstaan in de vorm van VPL (Variabel Pulsed Light), die de huid op een veiligere en prettigere manier behandelt met zo min mogelijk neveneffecten. 

Welk effect heeft licht op de huid?

Lichtstralen bestaan uit energie. Zwarte objecten absorberen deze energie, terwijl witte objecten alle energie weerkaatsen. Door de absorptie van alle energie wordt een zwart object daarom warm. Tijdens de behandeling met de NORA VPL wordt er een zeer intensieve lichtstraal op de huid geprojecteerd. Doordat haren met pigment (melanine/kleur) de energie van dit licht absorberen worden ze warm. Wanneer een haar in de groeifase is, wordt het gehele haarzakje inclusief de haarwortel definitief vernietigd.

Omdat een donkere huid ook energie van de lichtstraal absorbeert, kan met conventionele laser en IPL systemen de huid worden beschadigd. De NORA maakt gebruik van VPL. Hierbij bestaat een lichtflits uit meerdere pulsen waardoor de huid tussentijds kan afkoelen en dus niet zal verbranden. Ook een donkere huid niet!

Een haar verwijderende behandeling met de NORA VPL is geschikt voor dames en heren, voor gezicht en lichaam, zoals bikinilijn, benen, rug, bovenlip, kin etc. 

Voorbereiding:

Vanaf vier tot zes weken voor de behandeling en tijdens de behandelperiode mag u alleen scheren of de haartjes kort knippen. Epileren, harsen of het gebruik van ontharingscrème is dan niet toegestaan. Scheren of knippen mag tot één dag voor de behandeling. Verder raden wij u aan om voor de behandeling niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Met gebruinde huid is de VPL minder effectief. Een zonnecrème met beschermingsfactor 30-50 wordt daarom sterk aangeraden tijdens de behandelingsperiode.

Na de behandeling:

Er kan een verzachtende crème gebruikt worden. Door de huidvriendelijkheid van deze methode kunt u na de behandeling uw normale bezigheden hervatten. De haartjes die behandeld zijn zullen na 2 tot 3 weken uitvallen.

Voor wie is de behandeling bedoeld?

De VPL werkt in op de pigmentatie in de haren en is dus het meest effectief in de anagene fase (actieve groeifase). Gedurende deze fase bevat het haarfollikel veel pigment.

Omdat niet alle haren zich tegelijk in deze fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen te ondergaan. De ervaring leert dat u in principe kunt volstaan met 6 tot 8 behandelingen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van vele factoren, zoals haardikte, het te behandelende lichaamsdeel, de leeftijd en de hormonale conditie.

Mensen met donkere haartjes kunnen het gemakkelijkste behandeld worden, vanwege de hoge concentratie donkere melanine (pigment) die deze haartjes bevatten. Daardoor wordt lichtenergie bij donkere haartjes in grotere hitte omgezet. Mensen met grijze of witte haartjes kunnen niet effectief worden behandeld, doordat deze haartjes geen melanine bevatten. Tijdens een intake gesprek wordt gecontroleerd of u haar geschikt is voor VPL en bij twijfel kan er een proefshot worden gedaan of er wordt gekozen voor een andere vorm van epilatie.

Doet de behandeling pijn?

Daar de lichtenergie wordt opgenomen door pigmenten, hangt de pijn af van de concentratie melanine in de huid en haartjes samen. De behandeling zal derhalve iets gevoeliger zijn bij mensen met een donkere huid en bij mensen met donkere haartjes. De meeste cliënten vinden de pijn matig en van een acceptabel niveau. (Als of er een gespannen elastiek wordt losgelaten die tegen de huid aankomt) Zeker als je dit gaat vergelijken met elektrisch ontharen of harsen.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling op het gezicht duurt doorgaans 10 minuten, de behandeling van beide benen of de hele rug duurt ongeveer anderhalf uur.

Wat zijn de bijwerkingen?

Het zichtbare licht is volledig veilig en speciale voorzorgsmaatregelen anders dan een tegen het licht beschermende bril zijn dan ook niet nodig. De huid van sommige behandelende personen wordt direct na de behandeling rood en in een uitzonderlijk geval kunnen er blaartjes ontstaan ten gevolg van overmatige blootstelling aan zonlicht. Voor de meesten geeft de behandeling echter geen bijwerkingen en de hiervoor benoemde huidreacties verdwijnen normaliter binnen enkele uren of dagen. Bedenk hierbij dat de keuze van een goede behandelaar nog belangrijker is dan de keuze van het apparaat.

vpl ontharen navol ontharen voorWat mag u verwachten?

Op de behandelde huidgebieden wordt de ongewenste haargroei tot gemiddeld 80 % verminderd.

Histologische studies tonen aan dat de haarzakjes door de behandeling vernietigd worden.

Door de behandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop der jaren andere haarzakjes geactiveerd worden waaruit nieuwe haren groeien. Dit is een natuurlijk proces en deze haartjes zouden ook spontaan ontstaan zijn in onbehandelde huid. Om het resultaat te behouden adviseren wij elk jaar een behandeling aan waarbij de nieuwe haartjes worden aangepakt.

Kosten:

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, het aantal gebieden en het aantal benodigde behandelingen. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld zo’n acht behandelingen. Sommige verzekeraars vergoeden een deel of het volledige bedrag als het gaat om gebieden met extreme haargroei. Informeert u vooraf goed bij uw verzekeraar.

vpl_ontharen

Ontharen met VPL Losse behandeling Kuur (8 behandelingen)
Bovenlip € 35,- € 210,-
Kin € 40,- € 240,-
Wenkbrauw tussenstuk € 30,- € 180,-
Oksels € 75,- € 450,-
Onderarmen € 95,- € 570,-
Rug +/- € 250,-  
Bikinilijn +/- € 100,-  
Onderbenen € 225,- € 1.350,-
Bovenbenen € 225,- € 2.100,-
Benen (volledig) € 350,- € 2.100,-

Indien u nog niet volledig gevrijwaard bent en/of een jaarlijkse behandeling wilt, bieden wij u de mogelijkheid van een nabehandeling:

per flits € 1,-.

Voor overige prijzen, informatie en/of het maken van een afspraak voor een gratis intake gesprek kunt u ons bellen op; 06-22 22 77 22.