Acne

Huidanalyse

Voor de behandeling van actieve acne heeft Salon Butterfly verschillende mogelijkheden. Voor we gaan behandelen doet de schoonheidsspecialiste een uitgebreide huidanalyse.

Vervolgens bekijken we welke behandelingen het beste resultaat zullen geven, dit in combinatie met producten voor thuis gebruik.

 

Advies

Voor de huid met (lichte) acne is een goede huidverzorging erg belangrijk. Verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen acne verergeren en in sommige gevallen zelfs veroorzaken. Goede huidverzorgingsproducten bevatten geen irriterende bestanddelen.

Voor de vette huid is het verder van belang dat huidverzorgingsproducten de talgkliertjes niet verstoppen. Merkwaardig genoeg is het ondanks de vele producten op de markt niet gemakkelijk om goede producten te vinden. Uw schoonheidsspecialiste kan u hierin een goed advies geven. 

 

Behandeling

Hoe kan acne behandeld worden?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Salon Butterfly beschikt over diverse behandelingen, zoals ”manuele reiniging van de huid”, “dieptereiniging van de huid middels peelings” en VPL therapie.

 

Resultaat

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Na een aantal dagen zal de actieve acne zichtbaar minder worden. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om de acne langdurig te verminderen.

 

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig

Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de schoonheidsspecialiste heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

 

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering

In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).