Permanente make-up (PMU)

Permanente Make-upWat is permanente make-up?

Met zeer geavanceerde apparatuur worden micropigmenten in de huid aangebracht. Wij werken met ultradunne naaldjes en uiteraard de beste pigmenten.

Vaak wordt permanente make-up vergeleken met een tatoeage. De manier van werken lijkt op elkaar, maar er zijn grote verschillen tussen tatoeages en PMU. PMU gaat veel minder diep de huid in dan een tatoeage. Dat is belangrijk om perfecte kleurresultaten te bereiken. Hoe dieper het pigment, hoe vager de kleur. Dat is bij een tatoeage minder erg, maar is bij PMU van essentieel belang, zodat bijvoorbeeld wenkbrauwen uiteindelijk de juiste kleur krijgen.

Ook gaat het er bij tatoeëren veel grover aan toe. De machines zijn veel te krachtig voor de dunne huid in het gezicht. Laat uw PMU dan ook nooit met een tatoeëermachine zette! Om het mooiste resultaat te verkrijgen, zijn er meestal 2 behandelingen nodig. Omdat de pigmenten oppervlakkig worden aangebracht, al er na de genezing van de eerste behandeling altijd een pigmentverlies zijn. Dat wordt bij de tweede behandeling geperfectioneerd.

De voordelen van permanente make-up:

Veel vrouwen kiezen voor PMU om niet elke dag dezelfde handeling te hoeven plegen. Maar ook omdat ze een probleem hebben met het aanbrengen, namelijk een trillende hand of dragen een bril wat het opmaken lastiger maakt. Tot slot kun je met PMU schoonheidsfoutjes corrigeren. Zoals bijvoorbeeld een onduidelijke lipcontour, smalle lippen, littekens, ongelijke of weinig wenkbrauwen, etc.

Hoe lang blijft permanente make-up aanwezig:

Deze blijft over het algemeen 3 tot 5 jaar zichtbaar. De kleur van het pigment wordt afgestemd op uw huid en persoonlijke wensen.

Wenkbrauwen kunnen volgens de “Hairstroke” of  “Shadow” techniek:

  • HAIRSTROKE

Hairstroke geeft het effect van fijne, natuurlijke haartjes en is ideaal om een te dunne, te korte of juist te schaarse wenkbrauw te perfectioneren. Zelfs als de wenkbrauwen helemaal weg zijn, is het mogelijk een geheel nieuwe wenkbrauw te maken door middel van deze methode.

  • SHADOW

Denk hierbij aan het effect van een poederige wenkbrauw, vergelijkend met wanneer u een wenkbrauwpotlood of poeder aan hebt gebracht. De shadow techniek oogt zacht en is compacter dan de luchtige hairstroke. 

GGD / Vergunning Ministerie van VWS:

Wij besteden veel zorg aan hygiëne. We werken alleen met de beste producten in de markt welke voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het ministerie van volksgezondheid. Uiteraard zijn wij GGD gecertificeerd!

Wanneer behandelen wij niet?

In geval van zwangerschap, het geven van borstvoeding, auto immuun ziektes, huidafwijkingen en diabetes.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

  • Eet goed van te voren; sommige mensen kunnen (door de spanning) licht in het hoofd worden, wanneer ze te weinig gegeten hebben.
  • De dag van te voren geen alcohol drinken. Alcohol verdunt het bloed, waardoor de kleurpigmenten moeilijker zullen hechten.
  • Geen medicijnen een dag voor de behandeling, een aspirine mag wel.
  • Drink, indien mogelijk, een uur van te voren een glas appelsap. Hierdoor wordt het bloed iets dikker, waardoor de behandeling minder gevoelig wordt en het pigment beter wordt opgenomen.
  • Kom bij voorkeur opgemaakt naar onze salon op de dag van de behandeling. Dat helpt bij het inschatten van uw persoonlijkheid en wensen.

Na de behandeling:

  • Na de behandeling mag u 5 dagen de wenkbrauwen niet nat maken.
  • De wenkbrauwen 3 x per dag goed insmeren met de crème die u van ons mee krijgt.
  • Omdat we niet van te voren weten hoeveel pigment u afstoot (dit is nl. bij iedereen anders), komt u na ongeveer 4 weken terug, voor de finishing touch. 

Kosten permanente Make-up * :

Eyeliner onder € 150,-
Eyeliner boven € 175,-
Eyeliner onder en boven € 275,-
Wenkbrauwen € 275,-
Liplijner € 275,-

prijs is inclusief 1 nabehandeling binnen 3 maanden 

* Touch-up; binnen 1 jaar 50 euro, tussen de 1 en 2 jaar 75 euro en langer als 2 jaar geleden 100 euro (excl. nabehandeling).

Bij een touch-up volstaat meestal een enkele behandeling. De bestaande permanente make-up moet nog wel voldoende zichtbaar zijn.

 

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor een gratis intake gesprek.

Bel: 06-22 22 77 22

Let op: momenteel moet de GGD vergunning worden verlengd en zetten wij tijdelijk géén nieuwe permanente make-up.